Fotoalbums Footprint Runner 2019

De community ‘Footprint’ is inmiddels gegroeid naar ruim 500 volgers. Er worden bijna wekelijks trailactiviteiten georganiseerd door mezelf of een van de 12 voorlopers. Iedereen die zich voor Footprint inzet doet dat belangeloos en uit passie voor Trailrunning.

In de loop van de jaren is het gewoonte om onderweg foto’s te maken van de omgeving, de lopers en een groepsfoto. Vervolgens worden deze op Facebook geplaatst.

Niet iedereen heeft een account op Facebook en daarom wil ik proberen om via de onderstaande links toch de foto’s van mezelf en de groep te delen.

Januari begon met een run van 14km over de Rucphense Hei, gevolgd door een Nieuwjaarsloop met Jan Hop Subaru Running Team door Visdonk. Er was een lampjestrail (geen foto’s) en we liepen over de Brabantse Wal, onder andere bij Fort de Roovere.

https://myalbum.com/album/bpWV9gXqCKSa

Een nieuwe route van Judith over de Strijbeekse Hei was direct een groot succes

Februari. Direct een pittige krachttraining in Huijbergen waar ook technieken klimmen/dalen werden geoefend. De mooiste runs hadden we in Strijbeek en in een zeer zonnig Loon op Zand.

https://myalbum.com/album/3oGsW8sMx6p8

Geen duo dat zoveel ervaring heeft met runs over de de Loonse en Drunense Duinen; Tini en Roel

Maart. Nog een keer een heuveltraining en de dag erop een tochtje over de Brabantse Wal. Een mooi uitstapje naar Oisterwijk volgde de week erop. Voor tempogroep 7,5km/u organiseerden we clinics voor beginners, wat zeer goed ontvangen werd. Er deden veel lopers mee aan de Gigantentrail voor het goede doel. De traditionele run langs alle koepels van de Buisse Hei was een mooie afsluiter van deze maand.

https://myalbum.com/album/sF7UP57Rg5jj

Corne is vaste waarde, goed voor mooie runs rond Oisterwijk

April. In de eerste week bezocht ik Praag en liep er ook de Halve Marathon. Uiteraard stond de Brabantse Wal weer op het programma en we hadden een mooie run door het Grenspark. Op een mooie vrijdagavond liepen we tot in schemerdonker een route langs het Schelde-Rijnkanaal.

https://myalbum.com/album/xucjyKaRfy53

Ivo, man van het eerste uur en voorloper, houdt van uitdagingen, zoals hier op Tiestenduin

Mei. Voordat ik afreisde voor een trip naar de Eiffel, gaf ik eerst nog een clinic klimmen/dalen/kracht op de Bergse Heide. Er was weer een kleinschalige vrijdagavond run, nu door de polders van Steenbergen. Verder liepen we nog runs in Rucphen, Pannenhoef en het Grenspark.

https://myalbum.com/album/hCJeJ7Atg5SJ

Met Tonny als voorloper kun je voor verrassingen komen te staan, maar ga je nooit verdwalen

Juni. Op een mooie Pinksterdag liepen we bij Fort de Roovere en door naar de Bergse Heide. Er waren weer Regio Runs die we voor ARSV THOR organiseren en de Brabantse Wal werd niet vergeten. Met het Running Team namen we nog deel aan een het HM van Roosendaal. In de laatste week vertrok ik naar de Ardennen regio voor meerdere trails, o.a. de Eisleck.

https://myalbum.com/album/rk8VvfpcE5Wf

Hans in zijn element, ook als hij geen voorloper is

Juli. De eerste week nog in de Ardennen. Daarna de Kalmthoutse Hei, gevolgd door een heuveltraining in Huijbergen. In de zomer is ons uitstapje naar Westenschouwen steeds populairder geworden. Liefst 34 lopers sloten aan voor een run met 3 afstanden. Tot slot liep ik nog een try out voor een route door het Grenspark waar een groep van 16 lopers me volgde.

https://myalbum.com/album/AySkvpkfNH7s

Pol bewees zich als vaardig gids in Westenschouwen

Augustus. Nog net voordat ik op vakantie naar Denemarken ging, had ik de lijnen voor een route in de buurt van Merksplas uitgezet. Deze route werd direct goed opgepikt en uitgewerkt door een van de voorlopers en met succes georganiseerd. In Denemarken liep ik het Gendarmenpad. Er was een run over de Woensdrechtse Hei. Een nieuw initiatief van onze voorlopers in Loon op Zand was ‘vier keer trailen op woensdagavond’. Een mooi en geslaagd plan!

https://myalbum.com/album/5r9Rfve8AgG8

Bert, hier lachend als opsluiter, is vaste voorloper voor afstanden rond de 20km in de Pannenhoef

September. Direct op de 1e dag een 18km run over de Kalmthoutse Hei. Hierna volgde weer een zgn slow trail voor de groep lopers die graag aansluiten bij Footprint, maar het tempo van 9km/u te hoog vinden. De combi Footprint/THOR liep over Visdonk/Rucphense Hei en een groepje deed mee aan de Smokkelaarstrail. De maand werd afgesloten met twee varianten op het Reepad, een van 17 en een van 24 km. Met 34 deelnemers weer een groot aantal liefhebbers over de paden van het Grenspark gegidst.

https://myalbum.com/album/HVav6Jc7ZnVQ

Met Jean-Antoin over de Kalmthoutse Heide

Oktober. Deze maand kon ik zelf niet trailen vanwege een gescheurde cyste in mijn knieholte. Gelukkig gingen twee mooie activiteiten wel door, een in het Grenspark en een in Loon op Zand. De herfst is duidelijk ingetreden.

https://myalbum.com/album/d3Qwcghxqkqe

‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht als ik trail’, aldus voorloper John

November. Een klein groepje trapt de maand af met het het 15km traject van DBWT editie 2018. Als voorproefje voor de FP/THOR Regio Run in Westenschouwen zijn we een paar dagen in Burgh om door Boswachterij en Zeepeduinen te lopen. De Regio Run is met 15 lopers geslaagd. In deze maand ben ik zelf volop bezig met hersteltrainingen en voorbereidingen voor runs in Zoomland, Wouwse Plantage en de traditionele Uitbuikrun op Tweede Kerstdag. We sluiten de maand af met een Slow Trail in de Pannenhoef.

https://myalbum.com/album/5SZRprrhkGi7

Mooi dat Franz beschikbaar is voor Slow Trails in de Pannenhoef

December. De laatste maand begint met een Helse Duinentrail van Tini/Roel over de duinkammen bij Loon op Zand. Daarna is John weer aan de beurt voor een trail over de Brabantse Wal. Nu eens van de polder tot de hoge steilrand in de buurt van Hoogerheide en Ossendrecht. Ikzelf neem een week later Footprint en THOR mee naar Zoomland, Zeezuiper en Boslust en sluit het jaar weer af met een volle Uitbuikrun op Tweede Kerstdag. In die tussentijd heeft Hennie nog eens het HM traject van de Brabantse Wal Marathon gelopen. Wat een mooi trailjaar met zo’n 50 activiteiten en ruim 1000 deelnemers.

https://myalbum.com/album/7vKqTGxwmPty

Ook Hennie heeft dit jaar succesvol gedebuteerd als voorloper

2 gedachtes over “Fotoalbums Footprint Runner 2019

  1. Graag zou ik weer lid worden van de Facebook-groep. Ik ben een fanatiek trailrunner. Ik ben vroeger lid geweest, maar ben abusievelijk geblokkeerd.

    Geliked door 1 persoon

    1. De beheerders hebben, in overleg met voorlopers/moderatoren, een aantal volgers geblokkeerd om uiteenlopende redenen. Om ieders privacy te respecteren wordt niet ingegaan op deze redenen. Geblokkeerde volgers kunnen zich niet opnieuw aanmelden en zijn niet welkom bij evenementen die in deze community worden georganiseerd.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s